Nedan finner ni svar på de vanligaste frågorna. Har du övriga frågor rörande RenaTak eller våra tjänster är du välkommen att kontakta oss med dina frågor under fliken KONTAKT. Du kan även ringa eller maila oss på 0141-10 10 55 eller info@renatak.nu.

Det finns många anledningar till att inte byta tak utan att istället renovera det befintliga taket och ge det nytt liv. Att renovera taket är en smidig och miljövänlig process och några fördelar listas nedan:
Väldigt kostnadseffektivt (upp till 75% billigare än att byta tak)
Höjer värdet på ditt hus
Snabbt och enkelt (1-3 dagar för en normalvilla)
Estetiskt tilltalande (Nytt Tak? är en kommentar som våra kunder ofta får)
Miljövänligt (Inga containrar eller betongavfall)
Förhindrar mossa och smuts att fästa
Husarbete är ett sammanfattande begrepp för hushållsarbete (RUT) och ROT-arbete. Skattereduktion ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad.

För att du ska få skattereduktion för ROT-arbete krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs. Skattereduktion för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år. Tvätt av takpannor samt lägga ny eller byta ut befintlig beläggning ger rätt till skattereduktion.

RenaTak lämnar 5 års garanti på målade tak gällande att färgen inte släpper, spricker eller flagnar. Efter 5 år har kunden möjlighet att förlänga garantitiden ytterligare 2 år upp till totalt 11 år (Eternittak 7 år). Detta genom att låta RenaTak se över samt återbehandla taket. Detta mot en kostnad av f.n. 1200,00-2200,00 kr inkl moms och Rot avdrag. Kunden binder, vid accept av offert, inte upp sig att förlänga garantin utan den erbjuds med 2-års intervall efter grundgarantin (5 år)
När du bokar in en inspektion kommer en av våra hantverkare att besöka er för att klarlägga vilket skick taket är i. Vi ser över takpannor, underlag (papp, läckt), hängrännor, stoser, plåtar samt vindsutrymmen. Vi lämnar sedan ett protokoll med resultatet samt ett kostnadsförslag på vad en takrenovering skulle kosta.
Eftersom vi utför renoveringar åt både villaägare och fastighetsbolag så är det svårt att ge generella tidsramar men en villa med ca 150kvm tak tar ca 2 dagar för vårt team. Större fastigheter eller besvärliga lägen kan medföra längre tider. OBS. Vi lämnar alltid en individuell tidsram efter inspektion!
Våra priser baseras på takets skick, ålder, mossbildning, höjd mm. Vi offererar alltid priser vid förfrågan/inspektion – inga extra avgifter eller kostnader tillkommer på offererat belopp. För att se prisexempel på tidigare arbeten kan du klicka in på vår prisinformation här.
Svenskt Vatten företräder vattentjänstföretagen i Sverige och anser att produkter som dessa och likvärdiga produkter med samma användningssätt är olämpliga utifrån dricksvattensäkerhet och akvatisk miljö. Produkten är enligt säkerhetsdatablad ofta mycket giftig för vattenlevande organismer.
Om du läst frågorna ovan och ej hittar svaret på din fråga kan du maila din fråga till oss genom att klicka på knappen nedan och fylla i din fråga i formuläret. Eller så kan ni kontakta lokal kontaktperson på telefonnummer som ni hittar på sidan KONTAKT
”Jag är jättenöjd!”
Villaägare i Motala
”Jag är mer än nöjd med detta arbete!”
Villaägare i Mjölby
”Vi är jättenöjda med RenaTak, de har ett professionellt arbetssätt och väldigt trevlig och kunnig personal”
Bostadsrättsförening i Motala